top of page

Ναυτιλιακά έγγραφα που πρέπει να διαθέτει ένας ναυτικός που ξεκινά την καριέρα του στην θάλασσα.



  1. Ναυτικό Φυλλάδιο: Μόλις εκδοθεί ο ναυτικός έχει απευθείας αριθμό μητρώου θαλάσσης (ΜΕΘ) και μηχανογραφικό αριθμό(ΑΜΗΝΑ).

  2. Δίπλωμα Βασικών Σωστικών: Εκδίδεται από την Δημόσια Σχολή Ε.Ν Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου ή Μακεδονίας και περιλαμβάνει εκπαίδευση στην ατομική επιβίωση στην θάλασσα, στην πρόληψη πυρκαγιάς και στην πυρόσβεση, στις πρώτες βοήθειες, στην προσωπική ασφάλεια και τα κοινωνικά καθήκοντα και περιλαμβάνει και θέματα ασφάλειας επιπέδου Β(Security Awareness). Το Δίπλωμα των σωστικών χρειάζεται ανανέωση(refresh) κάθε 5 έτη.

  3. Κάρτα υγείας σε ισχύ που έχει διετή διάρκεια: Περιλαμβάνει εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο.

  4. Επί μέρους πιστοποιητικά: Ανάλογα τον τύπο πλοίου (Roro/ Basic Oil & Chemical / Gas Tanker) που θα επιλέξει να ναυτολογηθεί θα πρέπει να διαθέτει είτε Roro Passenger πιστοποιητικό που αφορά τα επιβατηγά πλοία, είτε Basic Oil & Chemical / Gas Tanker για πετρελαιοφόρα, χημικά δεξαμενόπλοια ή υγραεριοφόρα αντίστοιχα.


Με αυτά τα έγγραφα ένας νέος ναυτικός μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται και να αποκτά θαλάσσια υπηρεσία. Η θαλάσσια υπηρεσία του καταγράφεται στο ναυτικό φυλλάδιο και στο μηχανογραφικό του (πίνακας θαλάσσιας υπηρεσίας) που μπορεί να εκδώσει όποτε επιθυμεί. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-4171500 για το γραφείο του Πειραιά, στο 22710-20021 για το γραφείο της Χίου ή στείλτε μας email στο crew@capmaritime.gr και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.


bottom of page